Nyheder 2020

Årets sidste start
 
Fire World starter for sjette gang i 2020 søndag d. 27. december. Det foregår på Charlottenlund Travbane, som denne dag afvikler aftenløb med start kl. 17:45. Vore hest starter i dagens første løb, denne gang med ny kusk, Kasper K. Andersen. Ekvipagen har fået startspor 3, hvilket jo er noget bedre end sidst. Til trods for galopperne i de 2 foregående starter er Fire denne gang tippet som tredje i baneprogrammet. Han får følgende ord med som begrundelse:
 
 
Som nævnt i en tidligere mail afvikles løbene denne gang under skærpede Corona-regler. Det betyder, at alle indendørs faciliteter er aflåst. Ophold på banen skal derfor ske udendørs og kræver tilmelding på mail: Info@travbanen.dk eller på telefon 888 112 01.
 
På bestyrelsens vegne vil jeg på dette sted gerne ønske alle anpartshavere en rigtig glædelig jul.
 
December 2020/Susanne Hvidtfeldt
 

Træls galop

Søndag d. 8. november var Fire World til start i dagens første løb på Charlottenlund Travbane. Fra et vanskeligt spor 8 var forhåbningerne til løbet en smule dæmpet trods hestens flotte præstation sidst. Fra start var Fire World fornuftigt med og ind i første sving valgte Anders at placere hestene i indersporet i fjerde par indvendig. Med en god omgang igen gik Anders ud i andet spor i ryg på en af de gode konkurrenter og her var ekvipagen placeret indtil en ærgerlig galop ved indgangen til opløbssvinget spolerede dagens opgave.
 
Efter løbet fortalte Anders, at han ned ad staldsiden sidste gang havde haft lidt skærmydsler med den svenske kusk, Marc Elias og at den uro, som herved opstod, kan have medvirket til galoppen.
 
Der er dog konstant fremgang at spore hos hesten, så vi er fortrøstningsfulde med henblik på den næste start, som måske bliver på Nykøbing Falster Travbane søndag d. 22. november. 
 
November 2020/Susanne Hvidtfeldt

Fire World til start på Lunden

Førstkommende søndag d. 8. november skal Fire World forsøge at følge op på den fine præstation i seneste start. I dagens første løb og med Anders F i sulkyen starter vores hest fra et vanskeligt startspor 8.  Denne gang er Fire World ikke nævnt i banens tips. Vi håber rigtig mange anpartshavere vil møde op for at heppe hesten frem til en fremskudt placering.
 
Som tidligere nævnt afvikles hestevæddeløb i Danmark stadig under hensyntagen til gældende Corona-regler. Det betyder, at man skal melde sin ankomst via følgende e-mail: info@travbanen.dk. Det er et siddende arrangement, hvilket betyder, at man i videst muligt omfang skal forblive på sin plads, ligesom der skal anvendes mundbind, når man forlader sin plads. Vi skal ligeledes gøre opmærksom på, at det stadig ikke er muligt at besøge staldterrænet før, under og efter løbene. Så gulerødderne må vente til bedre tider.
 
November 2020/Susanne Hvidtfeldt
 

En flot anden plads.

Fredag d. 23. oktober var Fire World og Anders F til start på Lunden for første gang. Dagens opgave lød på 2000 meter med voltestart med startspor 3. Til starten havde træneren valgt at ændre lidt på udstyret, nærmere betegnet på hesten hovedlag. I stedet for det sædvanlige lukkede hovedlag, hvor hesten kun kan se fremad, var han denne gang forsynet med et åbent hovedlag, hvor hesten har frit udsyn. For at rette hesten lidt op var hovedlaget forsynet med en såkaldt Murphy-blænde, der forhindrer hesten i at se hvad der løber udvendigt. 
 
Fire World kom fint fra start på ydersiden af favoritten, som havde startspor 1. Gennem første sving trak Anders hesten ned i ryg på førerhesten. Og her blev han indtil opløbssvinget. Med favoritten i front var tempoet meget moderat, omkring 1,20. Det var først på sidste langside, at tempoet blev skruet i vejret og Fire World fulgte stadig godt med. Midt i opløbssvinget satte den førende pludseligt tempoet ned, hvilket resulterede i en noget trang situation, som Fire World og Anders dog fik pareret på bedste måde. Ned mod mål fik favoritten igen fart under hovene og Anders fik plads til at trække Fire World ud til angreb. Det stod dog hurtigt klart, at den førende favorit var umulig at fange. Bag denne kæmpede vores hest bravt med de øvrige heste i feltet og holdt sikkert hjem til en flot andenplads, godt assisteret af Anders. Andenpladsen indbragte dejlige 4.250 kroner til kontoen.
 
Hesten har taget starten fint. Anders mente ikke hesten var kørt i bund i løbet. Da det hurtigt stod klart, at førerhesten ikke kunne nås kørtes resten af løbet på sikkerhed. Der kigges på nye opgaver for hesten i løbet af de næste 2-3 uger. 
 
Oktober 2020/Susanne Hvidtfeldt
Fire World til start på Lunden.
 
Fredag d. 23. oktober starter Fire World på første gang på Charlottenlund Travbane. Det sker i dagens første løb med start kl. 15:45. Denne gang bliver det med træneren, Anders F, i sulkyen. Der er kun 5 modstandere til Fire World i løbet. Han er igen nævnt i baneprogrammet
Vi håber mange af vores anpartshavere vil møde op for at heppe på vores hest. 
Bestyrelsen vil være repræsenteret af Kim Blandfort.  
 
Som tidligere nævnt afvikles hestevæddeløb i Danmark stadig under hensyntagen til gældende Corona-regler. Det betyder, at man skal melde sin ankomst via følgende e-mail: info@travbanen.dk. Det er et siddende arrangement, hvilket betyder, at man i videst muligt omfang skal forblive på sin plads, ligesom der skal anvendes mundbind, når man forlader sin plads.
 
 
 
Oktober 2020/Susanne Hvidtfeldt
Fejlfri Fire - flot fjerde
 
Oktober måned kom fint fra start i regi Team Sorte Slyngel. Fire World var til start på NFT i dagens 5. løb med René Kjær i vognen. Det var hestens første forsøg bag startvognen. Og tju hej hvor det gik fra start. De første 500 meter blev afviklet i en 15-tid, hvilket er helt usædvanligt hurtigt i laveste klasse. Fire World - med halen i vejret - lå placeret bag den førende. Ud på sidste omgang kom der mere samling på feltet - stadig var Fire World godt med fremme.  Gennem opløbssvinget og ned gennem opløbet var det tydeligt, at Fire World havde brugt lidt for mange kræfter og på de sidste meter gik staldkammeraten, Federico BP med Anders F i sulkyen, forbi og henviste vores hest til en flot fjerdeplads.
 
Konklusionen efter løbet er, at vi har en hest, som kan løbe rigtig, rigtig stærkt. Den dag han lærer at økonomisere med kræfterne undervejs, bliver det spændende at være anpartshaver i Team Sorte Slyngel. Løbet resulterede i hestens første præmie på 750 kroner. Samtidig var det hestens anden karrierestart, hvilket yderligere udløste et beløb på 12.000 kroner fra den såkaldte "unghestesatsning". Sidstnævnte beløb bliver ikke tilskrevet hans præmiesum, hvilket betyder, at han fortsætter i den klasse han tilhører i øjeblikket.
 
Der kigges på ny opgave til Fire World indenfor de næste 2-3 uger.
 
Der findes en del medier, som omhandler travsporten i både ind- og udland. Ét af disse medier er www.travet.dk, som på en meget saglig og sober måde beskriver, hvad der sker, både på og udenfor banerne. Det er et godt medie at følge, hvis man vil holde sig orienteret.
 
Inden løbet havde Travet.dk en artikel omkring vores anpartsstald. Gå ind på hjemmesiden under:
 
Oktober 2020 / Susanne Hvidtfeldt

Fire World til start 1. oktober.

Efter sidste start d. 3. september var planen, at Fire World skulle starte ca. 2 uger senere. Desværre har løbsudskrivningen været sådan, at der ikke var udskrevet løb, som passede til hesten. Samtidig var det ligeledes tanken, at hesten skulle starte i et weekend løb, så flest mulige anpartshavere kunne overvære løbet live.

Nu er der så i stedet gået en måned og næste løb er på Nykøbing Falster Travbane torsdag d. 1. oktober, hvor vi må forvente, at kun et begrænset antal anpartshavere vil være tilstede. Som sidst er det nødvendigt at kontakte banen for at kunne overvære løbene. 

Fire World får igen René Kjær i sulkyen. Anders F. kører en anden af staldens heste, Federico BP. Fire World er tippet som næstfavorit i baneprogrammet.

Hesten er samtidig en del af banens V5-forslag sammen med 2 andre heste.

September 2020 / Susanne Hvidtrfeldt

Fin debut - men ærgerlig galop.

Torsdag d. 3. september var tiden kommet for Fire Worlds debut i "rigtigt" væddeløb. Med tanke på hans fine prøveløb og det gode startspor 3 var der absolut forhåbninger om en god præstation.

Fra start var Fire World som så ofte før rigeligt ambitiøs og ville ganske givet løbe hurtigere end kusken, René Kjær, ønskede. Ud af første sving blev hesten trukket ind i det såkaldte vinderhul bag storfavoritten, Evoque. Med en omgang til mål forcerede Steen Juul sin deltager, Everest Laser, frem udvendigt for førerhesten med den klare plan, at overtage spidsen. Det resulterede i en voldsom temposkærpning, hvor de 3 forreste lagde afstand til de øvrige. Fire World i fin stil og nemt med som tredje. Ind i sidste sving ville Kjær hjælpe hesten ved at støtte ham med den indvendige sidestang. Dette var hesten imidlertid ikke forberedt på og det blev til en ødelæggende galop. Han fuldførte løbet på 6.-pladsen.

Både kusk og træner var efter løbet enige om, at galoppen kostede en top tre placering. Se løbet via nedenstående link. I søgefeltet skrives Fire World, klik herefter på Nykøbing Falster 3-9-20, 5. løb.

https://www.fasttrackracing.dk/streaming/fast-track-replays/

September 2020 / Susanne Hvidtfeldt

 

 

Fire World til start torsdag den 3. september.
 
Det har gennem den sidste tid været planen, at Fire World skulle deltage i yderligere et rutineløb, før han blev skrevet til start i et "rigtigt" løb. Denne plan er nu ændret, idet vores hest førstkommende torsdag d. 3. september stiller til start i dagens 5. løb på travbanen i Nykøbing Falster med René Kjær i sulkyen. Anders deltager i samme løb med en anden af staldens heste.
 
Beslutningen er taget på baggrund af det fine rutineløb hesten gik forleden samt det faktum, at han i et rutineløb let kunne komme til at løbe alene. Anders har siden sidst trænet Fire World i langsomt tempo i et forsøg på at dæmpe hestens temperament. 
 
Vi skal endnu engang gøre opmærksom på, at det er nødvendigt med tilmelding for at kunne overvære løbene.
 
August 2020/Susanne Hvidtfeldt
 
Fire World godkendt i prøveløb
 
Torsdag eftermiddag d. 20. august startede Fire World i prøveløb, hvor Anders denne gang havde overladt linerne til kollega Rene Jonassen. Dette for at få den tidligere omtalte second opinion på Fire World.
 
Fire World fik en rigtig fin start og sad snart i spidsen af løbet. Første 500 m gik efter fine 1,21, hvilket også var tiden ved 1.000 m, hvor de andre,  mere rutinerede heste, gik frem og overtog spidsen, hvilket Fire World tog i "stiv arm". Ned af sidste bagerste langside sad Fire World som tredje indtil fejlen kom ved indgangen til opløbssvinget. Hesten kom dog hurtigt i trav igen og fuldførte løbet i tiden 21,8, hvilket betyder, at han nu er godkendt til start i "rigtige" travløb. 
 
Rene Jonassen udtalte efter løbet, at hesten virker stresset under løbet, hvilket falder godt i tråd med de observationer, som Anders F tidligere har beskrevet. Der er således noget at arbejde med i fremtiden for Team Fachmann.
 
Overordnet set var rutineløbet er særdeles positiv oplevelse. Vi har en hest, som har gode fart resurser, og som med lidt mere rutine forhåbentlig kan blive en rigtig spændende hest at følge. Vi krydser fingre.
 
August 2020 / Susanne Hvidtfeldt
Positivt banejob på Falster
 
Torsdag d. 30. juli havde Anders F taget Fire World med til Nykøbing Falster med henblik på et reelt banejob. 2/3 af bestyrelsen var ved "ringside" for på nærmeste hold at vurdere hestens status. 
 
Og det vi så, var absolut positivt. Fire World har - trods sin forholdsvis beskedne størrelse - en meget stor og kraftfuld travaktion. Han lægger meget mark under sig, når han kommer op i fart. Det fremgik også, at hesten mangler rutine, når han løber sammen med andre heste. 
 
Efter arbejdet havde vi en samtale med Anders F, der ligesom os var meget tilfreds med hestens præstation i arbejdet. De sidste to arbejder Fire World har gennemført på banen har uden tvivl været de bedste han har vist i den tid hesten har været i Team Fachmanns varetægt. Fremgangen kan have sin forklaring i det faktum, at hesten de sidste arbejder har været forsynet med et såkaldt lukket hovedlag, hvor hesten kun er i stand til at se fremad og derfor bliver mere koncentreret om arbejdet. Denne forspænding har tidligere været forsøgt uden positiv effekt, hvilket kan forklares med hestens noget iltre temperament før kastrationen. Vi har tidligere beskrevet, at hesten skulle køres af en anden kusk i et arbejde for at få en "second opinion". Dette har endnu ikke fundet sted.
 
Aftalen med træneren blev, at hesten bliver meldt i rutine- eller fremvisningsløb, hvor han skal lære at agere i løbssammenhæng. Vi satser derfor på,  at vi snart kan få hesten at se på ovalen sammen med andre heste.
 
Juli 2020 / Susanne Hvidtfeldt
 

Fire World i fint selskab.

I påskedagene var Fire World på Charlottenlund Travbane til et træningsarbejde som beskrevet i seneste opdatering. Her var han kommet i fint selskab med  Kamilla Gilsgård, som mange af os husker som Snip's oppasser. Kamilla er til daglig student på travgymnasiet i Wången i Nordsverige, men er i øjeblikket hjemme på grund af corona-situationen. 

I træningsarbejdet kørte Anders F en næsten startklar hest og kunne herfra studere Fire World nøje. Det er helt åbennart, at vores hest meget nødigt lader andre heste passere sig i løbs sammenhæng. Dette kan jo umiddelbart synes som en positiv egenskab, men det er afgørende nødvendigt for en væddeløbshest, at den undervejs i løbet er i stand til at gå i ryg på andre og at lade andre passere undervejs. Som tidligere nævnt har indeholder Fire World store fart-ressourcer.

Under sit besøg hjemme på "farmen" har Kamilla benyttet lejligheden til at gøre Fire World ridevant. Dette giver en yderligere mulighed for at give hesten den optimale træning. Under rytter er det i langt højere grad muligt at arbejde med hestens smidighed. 

I lighed med det øvrige Danmark har væddeløbssporten været nedlukket siden midt i marts. Fra og med mandag d. 20. april vil det igen være muligt at se væddeløb fra danske baner. For alle andre end aktive vil det dog skulle foregå bag en skærm, idet alle løb i den nærmeste fremtid vil blive afviklet uden publikum. Vi ved på nuværende tidspunkt ikke, hvornår det igen bliver muligt at afvikle rutine- eller fremvisningsløb, som jo en næste punkt i kalenderen for Fire World.

April 2020 / Susanne Hvidtfeldt

God påske til alle.

Fredag d. 3. april var Fire World en tur på banen i Nykøbing Falster til et træningsarbejde. Erik var på plads for at overvære seancen. Her kunne han se en Fire World i fin form og med god fremdrift. Efter arbejdet udtalte Anders F, at hesten har et godt flow, hans trav er fint og han indeholder som tidligere nævnt en rigtig god fart. Det er således stadig temperamentet, som træneren især skal arbejde med. Der forsøges med forskellige former for forspænding: Lukket hovedlag for at forbedre koncentrationen, hovedstang for at rette hesten op. Disse ændringer har dog ikke haft den ønskede virkning.

Planen for den nærmeste tid er, at Fire World skal med en tur på Charlottenlund travbane en gang i løbet af påsken. 

I ønskes alle en rigtig god påske - pas godt på Jer selv, Jeres nærmeste og alle andre.

 April 2020/ Susanne Hvidtfeldt

Fire World på NKF den 3. april 2020

En god Generalforsamling

Som sædvanligt var der fint fremmøde til generalforsamlingen i Team Sorte Slyngel. 18 personer var mødt frem. Selve generalforsamlingen var hurtigt overstået, som sædvanligt under kompetent ledelse af Michael Jørgensen. Efter generalforsamlingen fortalte Anders F om Fire World og de forventninger han har til hesten i fremtiden. Planen var, at hesten skulle starte i et fremvisningsløb i den nærmeste fremtid. Disse planer er på nuværende tidspunkt noget usikre på grund af Covid-19 situationen. Væddeløbene i Danmark er indstillet indtil videre og i hvert fald frem til d. 13. april. 

Efter orienteringen var der tid til hygge med god mad og socialt samvær. Der blev også tid til at satse i totalisatoren. 

Fire World har efterfølgende været på Nykøbing Falster banen til et hurtig-arbejde. Træneren var efterfølgende positiv over hestens præstation selv om der stadig er ting at arbejde med. 

Marst 2020 / Susanne Hvidtfeldt

Anpartshaverne betragter Fire World og Anders på banen.
Fire World og Anders.
Anders giver en status på Fire World og fremtiden
Efter mødet var det tid til hygge med mad og spil
Besøg i stalden efter løbene.
Sæt kryds i kalenderen søndag d. 8. marts 2020, hvor der afholdes ordinær generalforsamling. Denne dag afholdes der væddeløb på Charlottenlund Travbane, hvorfor generalforsamlingen også finder sted her. Indkaldelse fremsendes  senere. 
 
Der afholdes bestyrelsesmøde søndag d. 9. februar.  Har du input til bestyrelsen,  er du meget velkommen til at sende os en mail.

 

Februar/ Susanne Hvidtfeldt