Nyheder 2019

I ønskes alle en Glædelig Jul.

Skøn efterårsdag på Lunden 

Søndag d. 6. oktober havde vi en dejlig sammenkomst på Charlottenlund Travbane. Det var en noget kold fornøjelse for de 15 fremmødte mens vi ventede på dagens hovedpersoner, Fire World og Andres F.

Præcis kl 10 entrede equipagen Lundens oval, og synet af de to fik varmen frem i de fleste. Det var meget tiltalende, hvad vi fik at se, hvilket billedet herover tydeligt viser. Efterfølgende var der lidt morgenmad i lokalet i Hestesportens Hus. Foreningen stod for et let traktement i form af pålæg, brød, juice. Kaffen var noget sparsom. Hovedparten af kaffen lå i bunden af formandens bil 😉

Anders F fortalte om den seneste udvikling i Fire World's karriere. Efter en måneds pause var hesten nu igen i fuld træning. Som tidligere nævnt fokuserer træneren på lange træningsarbejder i forholdsvis roligt tempo for ikke at udfordre hestens temperament. Dette har helt klart båret frugt, hvilket den rolige hest vi så på banen var et tydeligt bevis på. I følge trænerens plan vil debuten i ordinært løb først finde sted næste forår. Indtil da vil Andres finde såkaldte fremvisningsløb til Fire World. I et fremvisningsløb gælder det om at ramme en idealtid, f. eks. 1,30. Dette for at lære hesten at løbe blandt andre heste.

Anpartshaverne havde for første gang fornøjelsen at hilse på Snip's nye ejere, Lene og Claus, som med glød i stemmen kunne fortælle om Snip's nye tilværelse som konge på gården på Hesselagergårdsvej. 

Efter mødet gik turen til stalden, hvor Fire World blev behørigt forkælet med gulerødder og kærlige klap. Hesten fremstår som et utroligt roligt og venligt gemyt, som tilsyneladende nød den store opmærksomhed.

Eftermiddagen blev tilbragt i Lundens spillehal, hvor de mere uerfarne udi travsportens mysterier blev indført i disse af de mere erfarne anpartshavere. Alt i alt en meget hyggelig og positiv dag på Lunden.

Oktober 2019 / Susanne Hvidtfeldt 

Sidste års Derbyvinder Chock Nock med ejer Mona Zaremba, kusk Bjørn Goop og træner Steen Juul

Så er det Derby-tid

Sidste søndag i august er ensbetydende med Dansk Travderby. Weekenden kan vel bedst sammenlignes med juleaften for travfolket. Tilskuerpladserne på Charlottenlund Travbane fyldes med feststemte mennesker fra alle dele af landet.

Lørdag - det vil sige: i dag - afvikles Dansk Hoppederby. Her skal vi finde den hoppe født i 2015, som for tid og evighed skal figurere i travsportens historiebøger. Søndag er det så tid for det "åbne" Derby, hvor både hingste og hopper kan deltage, men hvor det er yderst sjældent, at en hoppe vælger at deltage. Travheste har kun ét skud i bøssen med hensyn til at vinde Derbyet. Derfor er intensiteten omkring løbene tårnhøj. En stemning, som kun kan fornemmes på stedet.

Søndag eftermiddag d. 25. august har vores træner - Anders F Jensen - to heste til start i løbene, som omkranser selve Derbyet. Alle anpartshavere er - såfremt Lundens sikkerhedstiltag tillader det - velkomne til at komme forbi stalden for at hilse på træneren og høre sidste nyt om Fire World.

Agust 2019 / Susanne Hvidtfeldt

 

Familie forpligter 

Tirsdag d. 30. juli afholdt Jägersro Travbane deres største internationale løbsdag. Toppen af kransekagen var løbet om Hugo Åbergs Memorial med en rund million svenske kroner til vinderen. Favorit til sejren var de seneste tre års vinder af løbet, Propulsion. Hesten var dog i år handicappet af startspor i anden række bag startvognen. 

Fra start blev der en voldsom kamp om spidsen mellem Uza Josselyn og Ringostar Treb. Første 500 m efter hyperhurtige 1:05,5. Uza Josselyn i spids til 500 meter før mål, hvor Ringostar Treb angriber og ned mod målstregen præcis forsvarer sig mod favoritten, Propulsion. 

Og hvorfor så dette løbsreferat fra Sverige? Jo, vinderen Ringostar Treb er halvbroder til vores stjernefrø, Fire World. Så familien forpligter.

I samarbejde med træneren planlægger vi i øjeblikket et arrangement, hvor vi kan mødes for at hilse på vores hest. Nærmere herom senere.

August 2019 / Susanne Hvidtfeldt

 

 

Nu kun én anpart tilbage.

Team Sorte Slyngel byder velkommen til Yrsa og Erik Pedersen fra Præstø, som i den forløbne uge erhvervede sig anpart nr. 19 i vores anpartsstald. 

Nu er der således kun én ledig anpart tilbage.

Der lyder positive toner fra træneren omkring Fire World - se mere under menu-punktet: "Træneren informerer".

Som det ses i nedenstående slideshow er gruppebilledet med de fremmødte anpartshavere fra mødet d. 5. maj nu lagt på hjemmesiden.

Juni 2019 / Susanne Hvidtfeldt

 

 

Gruppebillede fra den 5. maj 2019
Gruppebillede fra den 5. maj 2019

Velkommen til nye anpartshavere.

Søndag d. 5. maj mødtes anpartshaverne i Team Sorte Slyngel til ekstraordinær generalforsamling, hvor anpartsstaldens nye vedtægter blev konfirmeret. 

Samtidig havde vi lejlighed til at sige velkommen til nogle af de nye medlemmer af "familien": Carsten, Ingelise, Niels og Nicolai. I dagens anledning blev der budt på ægte fynsk brunsviger pyntet med staldens maskot i sort og hvid marcipan.  

Det var en rigtig hyggelig formiddag i en meget positiv stemning, især efter fremvisningen af den, det hele drejer sig om, nemlig Fire World, som gjorde et meget tiltalende indtryk i Anders F's kyndige hænder. Vi er af den overbevisning, at vi har mange gode oplevelser foran os.

Maj 2019 / Susanne Hvidtfeldt 

 

Generationsskifte i Team Sorte Slyngel 

Team Sorte Slyngel blev stiftet for knapt 8 år siden omkring hesten Snip. Han er opdrættet af travtræner Anders F Jensen, som også har stået for træningen i hele hestens karriere. Snip blev godkendt i midten af sin tre-års sæson og vandt sin første sejr allerede i sin 3. start. Herefter skulle der dog gå næsten 2 år før næste sejr kom i hus. Den franske afstamning fornægtede sig ikke og udviklingen fortsatte i positiv retning med 6-års sæsonen som et absolut højdepunkt, hvor Snip tjente mere end 90.000 kr. og vandt flere besnærende sejre, blandt andet på derbydagen 2015. Et mellemår i 2016 blev fulgt af fornuftige præstationer i '17 og '18, hvor han i begge sæsoner løb på 12-tider. Alt i alt nåede Snip at starte 93 gange for Team Sorte Slyngel, hvilket resulterede i 10 sejre, 11 andenpladsen og 7 tredjepladser og en samlet indtjening på lige under en kvart million. Hans bedste rekord blev 12,3.

 

Slutningen på sæson 2018 viste dog, at Snip var blevet en lidt slidt, ældre herre og det blev derfor besluttet, at han skulle slutte karrieren for at nyde sit otium som skovturshest i nærheden af Lundeborg på Fyn.

 

Team Sorte Slyngel har gennem alle årene været en særdeles velfungerende anpartsstald med fokus på det sociale samvær omkring hesten. De fleste af medlemmerne er erfarne folk, som ved, at i travsporten går det op og ned og at det gælder om at holde humøret højt i de perioder, hvor det ser mest sort ud. På vores hjemmeside gør vi os umage for at medlemmerne kan følge med i hestens daglige gøren og laden. Op til og efter hver start kommer der kommentarer fra træner og fra diverse medier. Der har været anpartshavere til stede ved alle de starter, Snip nåede at afvikle for anpartsstalden.

 

I forbindelse med pensioneringen af Snip blev det besluttet, at man ikke ønskede at nedlægge Team Sorte Slyngel. I stedet vil vi nu fortsætte med en ny anpartshest. Her er valget faldet på den 2-årige hingst Fire World.

 

 

Fire World er efter hingsten Classic Photo, som for længst har slået sit navn fast som en fantastisk avlshingst. Han er far til Eliteløbs-vinderen 2018, Ringo Star Treb samt til Mosaique Face, der som førnævnte har vundet mere end 13 mio. svenske kroner. Ud over disse to er han far til flere millionærer.

 

Fire World's mor er Honey C N, som i en relativ kort karriere vandt godt 90.000 kr. og satte rekord 15,5. Hun har som avlshoppe været ekstremt uheldig, da 3 afkom før Fire World er afgået ved døden inden de gjorde deres første start. Mormor Pinelli C N var ligeledes en nyttig væddeløber, som fik rekord 15,8 og tjente 191.000 kr.

 

Fire World blev præsenteret for anpartshaverne på Lunden i starten af marts og der var på det nærmeste enstemmighed om valget af netop Fire World som afløser for Snip.

 

Der er i øjeblikket 14 anparter - heraf 11 anpartshavere der har ønsket at forsætte samt 3 nye anpartshavere. Da vi ønsker at være 20 anparter, bliver der således åbnet op for optagelse af indtil 6 nye anpartshavere. Man kan blive medlem for et indskud på kr. 3.000 og en månedlig ydelse på kr. 500.

 

Henvendelse for køb af anpart kan ske til følgende mail-adresser:

Kim@blandfort.com

Sosga4@gmail.com

SusanneogCarsten@live.dk

 

Henvendelse vedrørende hesten kan ske til travtræner Anders F Jensen på telefon: 2671 5116