Nyhedsarkiv 2017

Toppræstation.

I foromtalen til Snip's sidste start i 2017 udtalte Anders F, at hesten var noget svingende i sine præstationer. Efter løbet fredag kan vi konstatere, at pendulet var svinget i den helt rigtige retning, idet Snip gjorde én af sine absolut bedste præstationer i karrieren. Efter et par starter, hvor det var nødvendigt at hesten havde forsko på benene, var det denne gang muligt at starte uden, hvilket er Snip's optimale balance. Samtidig havde Anders F valgt én af Sveriges dygtigste kuske som chauffør i sulkyen bag Snip.

Fra start var Snip godt med og havnede i vinderhullet efter 300 meters kørsel. Denne position blev til tredje indvendig, da favoritten Bandit Brick overtog spidsen med 2000 m igen. Første 500 efter 1,14 - første kilometer efter 1,16. Ind i opløbet forsvandt favoritten fra de øvrige mest Snip gik i kødet på hesten i vinderhullet. Midt på opløbet var den dyst overstået og Snip gled fra til en klar andenplads i tiden 1,16,0, hvilket er ny rekord for hesten over lang distance med autostart. Dette i karrierens 76. start!!.

Der var dejlige 6.250 kr i prømie, hvilket betyder, at Snip i 2017 har indløbet godt 30.000 kr. Årets 18 starter har resulteret i 2 sejre, 3 andenpladsen og 2 tredjepladser. Snip har i årets løb forbedret sin rekord til flotte 1,12,3ak. Med andre ord en alt i alt godkendt sæson, især med tanke på sæson 2016, hvor hesten slet ikke fungerede.

Der skal her lyde en tak til Team Fachmann for det fine arbejde de har udført med vores hest. En særlig tak til Kamilla for hendes entusiasme.

Alle anpartshavere ønskes et rigtig godt nytår og tak for et dejligt 2017. Vel mødt i 2018.

December 2017 / Susanne Hvidtfeldt

 

 

Snip møder "banditten".

Søndag d. 17. december skulle Snip og Steffen Christiansen forsøge at gentage successen fra sejren d. 3. december. Der blev desværre ikke noget da capo, idet Snip denne dag havde fået et af sine ben forkert ud af boksen, hvorfor han langt fra var samarbejdsvillig og endte i det slagne felt. Det er kun at sige: Øv. Og så forsøger vi igen.

Førstkommende løbsdag skal Snip igen i ilden. Hvor han i forrige start var blandt favoritterne er han denne gang havnet i rollen som storoutsider. Han møder nemlig den formentlig bedste samling modstandere han nogensinde har stået overfor i hele sin karriere. I spidsen én af dette års mest omtalte heste, nemlig Bandit Brick, som efter tangeret danmarksrekord på 20 sejre i træk "kiksede" i sit rekordforsøg ved "kun" at blive anden.

Anders F starter i samme løb ét af staldens flagskibe, nemlig Vakse Viggo. Snip forsøges derfor med ny kusk. Valget er faldet på den dygtige, svenske catch-driver, Jörgen Sjunneson. Løbet er særligt spændende for enkelte af anpartshaverne i Team Sorte Slyngel, idet disse også har anpart i staldkammeraten Vakse Viggo. 

Anders F giver Snip følgende kommentar med på vejen før løbet: "Snip er lidt svingende i sine præstationer. Er her i hårdt selskab, men på en god dag tager han en præmie".

Snip's løb er programsat til kl 16:40 fredag d. 29. december - dagens fjerde løb.

Godt nytår til alle!

December 2017 / Susanne Hvidtfeldt

 

 

Snip og Steffen på nye togter

Søndag d. 17. december skal Snip og Steffen Christiansen forsøge at gentage successen fra sidst i løbet om Lennart Sandberg's Vandrepokal. Snip starter i dagens 8. løb med start ca kl 15:00. Han har denne gang fået anden række i volten, hvilket nok betyder, at han får svært ved at udnytte sin starthurtighed.

I baneprogrammet er Snip tippet som anden, og han får følgende kommentarer med på vejen:

"9 Snip blev kørt til spids på første omgang sidst og Steffen Christiansen får genvalg i sulkyen. Det virker dog lidt hårdere imod her, men vel har Snip chance".

Fra træner Anders F Jensen lyder der også positive toner: "Snip har trænet efter vores ændrede træningsoplæg og det fungerer han vældig fint med. Han må have en udmærket chance på søndag".

Ved sejren d. 3. december modtog vi den afbildede ærespræmie, som ifølge lodtrækningsrækkefølgen tilfalder anpart 2, som tilhører Leif Pedersen fra Tåstrup. Vi ønsker tillykke.

Vi håber mange anpartshavere vil heppe på Snip d. 17. december

December 2017 / Susanne Hvidtfeldt 

 

Den lille kriger strålede.

Søndag eftermiddag d. 3. december blev vi vidne til én af de bedre præstationer i hele Snip's karriere, da han i knusende overlegen stil vandt 11. løb for sin nye ven, amatørkusken Steffen Christiansen.

Fra start var Snip rigtig hurtigt ude og sad allerede ved dommertårnet i andet par udvendig trods 40 meters tillæg. Andet par udvendig blev ved indgangen til opløbssvinget første gang vekslet til dødens, hvorfor Steffen valgte at sætte alt på ét brædt og køre mod spids - som blev nået ind på langsiden. Derefter ro på de næste 800 meter uden angreb. Gennem opløbssvinget bragte flere af de værste konkurrenter sig i angrebsposition, men med 250 meter til mål sagde Snip og Steffen farvel og tak for selskabet og skød frem til en overlegen sejr i den flotte tid 17,4 for de 2040 meter voltestart i en smattet vinterbane. Der var stor glæde, blomster og ærespræmier i vindercirklen til de fremmødte. Vinderbuketten kom med Verner hjem til Fyn, hvor den nu pynter og glæder ham og konen.

Team Fachman har i den seneste periode ændret træningsoplægget på Snip, hvilket uden tvivl har været medvirkende til den fremgang vi har set de sidste to starter.Vi glæder os meget til fortsættelsen.

December 2017 / Susanne Hvidfeldt

Snip med i programmets tips.

Som nævnt i forrige indlæg har Anders meldt Snip i et amatørløb på Lunden førstkommende søndag d. 3. december. Efter den flotte præstation senest er der genvalgt til dygtige Steffen Christiansen som "chauffør". Løbet afvikles som dagens 11. og går over distancen 2.000 m voltestart, hvor Snip er belastet med 40 m tillæg. Det skal dog nævnes, at der ikke starter heste med 20 m tillæg og Snip er første hest i volten fra første tillæg med startnummer 6. I baneprogrammet skriver tipperen:

"6 Snip gjorde det fint for kusken senest og fra et godt spor kan det være en mulighed også."

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra træner Anders F Jensen, der i ugen afholden en velfortjent ferie under sydens sol.

November 2017 / Susanne Hvidtfeldt

 

 

 

Snip som forvandlet.

Efter en noget bleg præstation i sidste start var det med visse bekymringer vi sendte Snip til start i et amatørløb på Lunden fredag d. 3. november. 12 modstandere af god kvalitet gjorde ikke opgaven lettere. Men vi blev heldigvis meget positivt overraskede, idet Team Fachman igen havde Snip helt oppe på den store klinge.

Fra et vanskelligt spor 11 fik Snip og dygtige Steffen Christiansen en fornuftig start men lå dog hurtigt som næstsidste hest i feltet. Tempoet var langsomt - 23 de første 500 m, 20 den første kilometer - hvilket betød, at der ville blive gevaldigt tempo på løbet den sidste kilometer. Ud på sidste langside fik Snip marchordre og strøg i rekordfart uden om feltet i fjerde spor. Gennem opløbet var hesten på siden af de to førende i tredje spor. Speeden havde dog kostet så mange kræfter, at Snip ikke kunne gå i reel nærkamp men sluttede på en fornem tredjeplads i tiden 16,9, 2000 m voltestart. Snip gik feltets hurtigste sidste kilometer i en tid lidt bedre end 1:15. Tak til Steffen for sublim assistance og tak til Team Fachman for perfekt træningsarbejde.

November 2017 / Susanne Hvidtfeldt 

Stort tillykke til Connie og Hans

Lørdag d. 28. oktober kunne Anders F's forældre, Connie og Hans, fejre guldbryllup. Connie og Hans er flittige deltagere når Snip starter, især hvad angår starterne på Falster. Der er altid kaffe på kanden og småkager i skålen, når man møder dem ved stambordet, hvor man altid føler sig velkommen. Som tidligere amatørtræner må Hans jo bære sin del af "skylden" for Anders's valg af levevej. Der har formentlig altid være væddeløbsheste omkring ham fra de tidligste barneår. Connie og Hans er stadig en stor hjælp for Maria og Anders - dels som børnepassere, dels som "banemand" på træningsbanen.

Fra Team Sorte Slyngel skal der lyde et stort tillykke og vi håber på mange hyggelige timer sammen i fremtiden.

Oktober 2017 / Susanne Hvidtfeldt  

 

Sjælden galop for Snip. Ny start 3. november

Torsdagd. 26.oktober startede Snip på banen i Nykøbinng Falster. Starten endte med en sjælden og umotiveret galop for vores hest, som ellers så blændende ud på dagen. Vi forsøger igen fredag d. 3. november, hvor hesten starter i et amatørløb på Charlottenlund Travbane. Kusk er denne gang dygtige Steffen Christiansen, som tidligere har har forvaltet chancerne for Anders F's heste på bedste måde - ikke mindst senest, hvor det på Jægersro blev til sejr i nordens største amatørløb med Apapmand.

Oktober 2017 / Susanne Hvidtfeldt

 

Snip til start på Falster

Førstkommende torsdag d. 26. oktober forsøger Snip at komme tilbage efter den noget blege indsats sensest. Udgangspunktet er denne gang mere almindeligt, idet der en tale om Brian Fohlmanns Vandrepokal - et løb over 2140 m med voltestart. Modstanden er denne gang noget skrappere end sidst, hvilket skulle borge for, at der kommer mere fart på begivenhederne undervejs, hvilket jo i sidste ende skulle være en klar fordel for Snip.

Snip er ikke tippet i baneprogrammet, men er dog nævnt i kommentarerne til løbet: "3 Snip må være den næste, men han har lidt svært ved at vinde løbene. Her er tilbuddet dog ikke så skidt."

Bestyrelsen afholder møde på Lunden d. 29. oktober. Info fra mødet følger senere.

Oktober 2017  /  Susanne Hvidtfeldt

 

Stayerløb blev sprinterløb

Torsdag d. 12. oktober var Snip meldt på den uvante distance: 2660 m voltestart. 8 modstandere var i dagens løb blevet reduceret til 6, idet 2 deltagere i løbet var blevet slettet. Kort efter start overtog favoritten føringen og herefter blev de næste 2 kilometer gåsegang i bumletogstempo. De første 1.500 m gik således efter 1,23. Ned ad sidste langside blev der bedre fart på begivenhederne og Snip kunne i et vældigt ryk gennem sidste sving nærme sig den førende. Det blev dog ved forsøget, og ned gennem opløbet dalede Snip tilbage og sluttede på 5-pladsen i tiden 20,6. Ærgerligt at ingen havde modet til at udfordre favoritten undervejs. Der er ingen tvivl om, at Snip havde haft en bedre chance for at slutte længere fremme såfremt tempoet havde været hårdere de første 2 km. 

Oktober 2017  /  Susanne Hvidtfeldt

 

Snip forsøger sig på stayerdistancen.

Som nævnt i den seneste mail til anpartshaverne er startmulighederne for Snip i denne periode meget begrænsede. Anders F har derfor - lidt utraditionelt - meldt hesten i et stayerløb på Nykøbing Falster Travbane torsdag d. 12. oktober. Distancen 2660m med voltestart fra tredje volte. Det er aftenens femte løb med planlagt starttidspunkt kl ca. 20:00. Der kæmpes i løbet om Løvfaldspokalen

Det er knapt to år siden Snip sidst var ude over denne distance og her gjorde han det rigtig flot i tiden 15,8. Så vi ser frem til næste uges opgave med en vis optimisme, da træneren ligeledes kunne meddele, at Snip virker glad og tilpas i hverdagen.

I baneprogrammet er Snip tippet som førsteudfordrer til favoritten med følgende kommentar:  

"5 Floalts Alisdiar vandt en fin sejr sidst på Fyn og gangen inden havde han galopperet en topplacering væk på Jägersro. Vi tror han kan vinde igen her, men let bliver det ikke for 6 Snip plejer at gå gode løb her på banen og han puster i nakken 20 meter bagved."

 

Oktober 2017 / Susanne Hvidtfeldt

Ingen succes for Snip på Lunden.

Efter 3 flotte præstationer var der høje forventninger til Snip før løbene på Lunden fredag d. 15. september. Vi må dog efterfølgende konstatere, at Snip på ingen måde var i stand til at leve op til disse.

Fra et vanskelligt spor 7 fik Anders F placeret vores hest perfekt i andet par udvendig. 13,9 de første 500 m. Den næste strækning blev afviklet i bumletogstempo dårligere end 1,20. Da tempoet med 500 m igen blev skærpet var Snip ikke i stand til at følge med længere og han dalede ned som én af de sidste i feltet. Tiden - 16,3 - var kun 1/10 bedre end tiden ved sejren på Falster senest. Og her skal det tages i betragtning, at banen på Lunden anses for at være 3 sekunder hurtigere end banen i Nykøbing. Det positive er, at Snip har taget starten fin. Vi ser fremad.

September 2017 / Susanne Hvidtfeldt  

Snip til start på Lunden.

Fredag eftermiddag d. 15. september afvikler Charlottenlund Travbane et program med ni løb. I dagens 6. løb - med start kl ca 17:00 - starter Snip og Anders F fra spor 7. Der er som sædvanlig gode heste imod, men med Snip's sidste præstation på nethinden må vi have en begrundet optimisme. I Lundens baneprogram har man også bemærket den forrige præstation, og Snip er medtaget på Lundens V5- og V4-forslag.

Vi krydser fingre for et godt resultat og følger op med yderligere infromation senere.

 September 2017 / Susanne Hvidtfeldt

 

Så kom sejren!

Efter den lovende præstation i forrige start, hvor Snip løb lige op med heste, som havde tjent betydeligt mere end ham, var optimismen stor hos Team Sorte Slyngels anpartshavere før dagens start på Falster d. 31. august.

 

Og ingen blev skuffede! Fra sit yderspor sendte René Kjær resolut sin hest frem mod fronten. Ind i første sving ville Kjær gerne ned i ryg på førerhesten, hvilket Snip dog var modstander af. Heldigvis holdt Snip sig i trav. Da angrebene begyndte bagfra på første langside, blev Snip resolut trukket ud og kørt frem i spids. Første 500m efter 13,0. Med Snip i spids var der ro på feltet frem til opløbshjørnet, hvor angrebene begyndte bagfra. Too Late kom i godt angreb - men blev afvist. Power Blue Moon kom meget stærkt på de sidste meter, men blev også afvist, så Snip kunne sejre i den fornemme tid 16,4 over de 2140 m.

Efter sejren var glade anpartshavere i vindercirklen for at modtage ærespræmier fra løbets sponsor.

Snip har i de to seneste løb vist, at han er tilbage i topform. Vi glæder os allerede til næste opgave, som dog i skrivende stund endnu ikke er fastsat.

September 2017 7 Susanne Hvidtfeldt

 

 

Snip til start på Falster.

Efter det fremragende come back senest er det med visse forhåbninger vi ser frem mod morgendagens løb på Travbanen i Nykøbing Fl. Løbet går denne gang over 2140 m med autostart. Der er 7 heste imod og Snip går til start fra spor 7 med René Kjær i sulkyen. De to kender hinanden godt og gør som regel en god figur. Løbet startes kl ca 20:00. Efter den seneste præstation er Snip denne gang tippet som toer i banens program, hvor han får følgende ord med på vejen: 

"7 Snip har gået stabilt og godt på det sidste og han gør det godt for kusken. Chance igen her"

Træneren udtaler: "Gik godt efter pause sidst og vil være bedre her. Dårligt spor, men kan være en trio mulighed."

Vi krydser fingre for et godt resultat.

 

August 2017 / Susanne Hvidtfeldt

 

 

  

Fremragende come-back af Snip

Torsdag d. 17. august skulle Snip genoptage løbskarrieren efter at være blevet slettet kort før start d. 24. juni på grund af halthed. Behandlet to gange i den mellemliggende periode med deraf følgende træningsfrihed gav ikke de bedste forhåbninger før løbet. At banen samtidig var regnvåd og tung gjorde kun bekymringerne større: Ville Snip være i stand til at "stå hjem".

Det kunne han! Efter en sand mandfolkepræstation. Fra start fik Anders hesten placeret i en fin position i andet par udvendig. Trods skiftende føringer kunne ekvipagen fastholde den gunstige position undervejs. Billige 21,4 de første 500 meter. Skærpet til 18,5 ved kilometeren, hvor førerduoen forsøgte at stikke fra feltet. Ind på opløbet stak forhåndsfavoritten, Global Rhapsody, til front mens Snip og dobbeltmillionæren Standout optog forfølgelsen. Ned gennem opløbet stred disse tre heste side om side. Global Rhapsody holdt føringen, Standout og Snip toer og treer indenfor samme længde. Snip kom i mål i tiden 17,3 i en stil, som var bedre end længe. 

Der var stor tilfredshed hos træneren og blandt de fremmødte anpartshavere vedrørende Snip's præstation, som lover godt for den kommende tid.

August 2017 / Susanne Hvidtfeldt

Snip til start igen.

Efter godt 1½ måneds skadespause er Snip nu igen fit for fight og Anders F har valgt at lade hesten gå ud i et 1640 m voltestarts løb på Nykøbing Falster Travbane førstkommende torsdag aften d. 17. august. Løbet er aftenens 6. og Snip er igen kommet i hård konkurrence, hvilket er uundgåeligt med en indtjening på 200.000. Han skal bl.a. møde Standout, som har tjent 2,7 mio kr. Løbet er fra Anders' side tænkt som en test, hvor Snip skal vise hvor på formkurven han befinder sig. René Kjær var indskrevet som kusk, men har måttet melde forfald. Anders sidder derfor selv i vognen denne aften.

Vi vender tilbage med mere info, når vi kommer nærmere løbsdagen. 

August 2017 / Susanne Hvidtfeldt 

 

Go' sommerferie til alle anpartshavere

Snip udgik på grund af halthed.

Snip måtte desværre udgå af løbet på Nykøbing Falster d. 24. juni på grund af pludselig opstået halthed. Beslutningen om at lade hesten udgå var helt korrekt. René Kjær var efter opvarmningen meget optimistisk omkring Snip's chancer i løbet og var sikker på, at en top 3 placering var inden for rækkevidde. Opvarmningen var også blevet bemærket af det spillende publikum, som op til løbet gjorde Snip til toto-favorit.

Snip er blevet gennemgået af dyrlæge Berner Olsen, som konstaterede en forvridning af kodeleddet på højre forben. Snip er derfor blevet behandlet i dette led.

Juli 2017 / Susanne Hvidtfeldt

 

Snip og Kjær forsøger igen!

Lørdag d. 24. juni afvikler Nykøbing Falster Trav DM for amatørkuske. I rammeprogrammet, nærmere betegnet i dagens 7. løb, skal Snip og René Kjær forsøge at gentage succesen fra sidst. Løbet går over 2140 m med snorestart, og Snip har trukket et attraktivt spor 2. Løbet er et ærespræmieløb: Junior Røg´s Mindeløb.

I baneprogrammet er Snip udråbt som outsider med følgende kommentar:

"2 Snip gik godt for Kjær senest og var meget tæt på sejren mod Saint Emilion. Ny topplacering her"

Anders F. har i sine kommentarer til løbene udtalt følgende:

"Snip er uden tvivl en triochance"

Vi håber på stor succes denne løbsdag - både for Team Sorte Slyngel og Nykøbing Falster Travbane

Juni 2017 / Susanne Hvidtfeldt 

 

Snip angriber stærkt yderst i banen.

Tapre Snip.

Onsdag d. 7. juni havde Nykøbing Falster  travbane eftermiddagsløb med nordisk spil. I dagens 6. løb skulle vores Snip og René Kjær forsøge at fortsætte deres gode samarbejde fra tidligere. Op til løbet havde Anders F foretaget lidt miljøskifte på Snip, som nu - som ene hane i kurven - går sammen med staldens hopper. Efter opvarmningen havde Kjær tillige bedt om lidt udstyrsændringer.

Fra start i sprinterløbet var Snip placeret i den bagerste del af feltet. Forbi dommertårnet første gang gled han frem som første hest i andet spor, hvor han fik en konkurrent ud foran sig. 500 m efter 15,5 - kilometeren efter 18,6. Ind i opløbssvinget havde Snip stadig en del længder frem til de forreste, hvor førerhesten pludselig galoperede. Snip angreb stærkt i fjerde spor og havde kort før mål kontakt med førerhesten. Han passerede målstregen som tredje, men andenhesten over mål blev diskvalificeret for galop og dermed blev det til en flot andenplads til vores hest i tiden 16,6. Der var 2.500 i præmie og point på kontoen. Tak til Team Fachmann og René Kjær for indsatsen. Næste start kunne være d. 16. juni på Lunden, hvor Snip vil stå perfekt inde i et Liga 3 løb.

 

Juni 2017 / Susanne Hvidtfeldt

Snip i outsiderens rolle

Så er det i eftermiddag Snip gør årets niende start. 1.640 m autostart på Nykøbing Falster Travbane. Spor 5 og René Kjær i vognen. Løbet køres ca. 16:45. Det er ikke gået ubemærket hen, at Snip har været kvik i benene de sidste gange uden at få udbetaling for sine præstationer. I baneprogrammet er han tippet som outsider og får følgende kommentar med på vejen:  

"5 Snip har tidligere vundet for kusken og han løber stærkt hver gang og kan også være en chance her"

Vi krydser fingre for vores sorte perle.

Juni 2017 / Susanne Hvidtfeldt

 

 

Ny rekord ikke nok for Snip.

Kr. Himmelfartsdag var Snip til start på Jægersro.  Spor 10 gav ikke de bedste forudsætninger i det 2.140 m lange voltestarts løb, hvor Peter Ingves havde fået overladt linerne. Og det blev præcist så svært som forudset i et løb, hvor tempoet blev øget succesivt gennem hele løbet, 500 m efter 17,2, 1.000 m efter 15,8, 1.500 m efter 15,1 og sluttelig en vindertid på 14,3. Snip sluttede sidst i klyngen efter vinderen i ny snorestartsrekord: 15,3.

Næste start er planlagt til onsdag d. 7. juni på Nykøbing Falster Travbane, hvor Anders vil forsøge at få René Kjær i sulkyen. Her skal han forsøge at gentage kunststykket fra 30. december. 

 

Juni 2017 / Susanne Hvidtfeldt

Vi prøver igen

Snip startede onsdag d. 17/5 på Nykøbing Falster Travbane. Fra den fine udgangsposition var oplægget fuld fart fra start. Og fart var der på feltet i løbet, som skulle vise sig at blive det hurtigste, som i år er afviklet på denne bane. Snip kunne således ikke helt være med fra start, hvor de første 500 m blev afviklet efter 11,6, mens kilometeren blev passeret i 11,8. I dette tempo kunne Snip ikke få fat i de forreste, men endte i tredje par udvendigt, lidt nede i feltet. Ind i opløbet bredte en vifte af heste sig på tværs af banen, og der var derfor ikke plads til et angreb fra Snip, som endte langt efter vinderen. Denne skar målstregen i den fantastiske tid: 12,9, mens Snip på syvendepladsen løb 14,6.

Kr. Himmelfarts dag forsøger vi igen. Snip er meldt til start på Jægersro Travbane i Malmø, hvor Peter Ingves får overladt tømmerne i dagens 8. løb, som går over distancen 2.140 m. Løbet afvikles ca. kl 15:50. Snip starter igen i bagerste række med startnummer 10. Han møder som sædvanligt rigtig gode heste, hvilket er standard i Snip's klasse. Træneren melder, at alle 4 sko bliver i stalden og at hesten forsøges med et såkaldt norsk hovedlag, hvilket skulle give muligheden for et ekstra gear i løbets slutfase.

 Maj 2017 / Susanne Hvidtfeldt 

Fuld fart på Falster.

Så er Snip's næste start programmeret. Onsdag d. 17. maj afholder Nykøbing Falster Travbane "Nordisk onsdag" med første start 15:30. Snip starter i dagens 6. løb som efter planen løber af stablen 16:50. Løbet er udskrevet over 1.640 m med autostart og vores hest har trukket et godt startspor 4. Der er også denne gang - som forventeligt - rigtig gode heste imod, men Anders F har lovet fuld fart fra start for at udnytte det gode spor. I baneprogeammet er Snip dog ikke spået de store chancer, men vi var jo en del, som oplevede en super-tændt Snip på Lunden i slutningen af april. Så alt kan ske! Vel mødt.

 Maj 2017 / Susanne Hvidtfeldt

Fjerdeplads til Snip trods ødelæggende galop

Fredag d. 28. april var 13 anpartshavere i Team Sorte Slyngel samlet til årets generalforsamling på Charlottenlund Travbane, hvor der også var lejlighed til at se vores hest i aktion. Snip deltog i dagens fjerde løb over 1.600 m med autostart fra et besværligt spor i anden række. Fra start var der flere galoperende heste i feltet og Snip valgte efter 3-400 m at være solidarisk med disse og slyngede sig i en umotiveret galop. Efter galoppen var der ingen slinger i valsen og Snip afviklede de sidste 12-1300 m i fin stil og kom i mål som nr 4 i tiden 15,9a. Anders havde til løbet forsøgt Snip med et såkaldt "Norsk Hovedlag", som han dog aldrig fik i anvendelse. Anders kunne efter løbet ikke give nogen forklaring på, hvorfor Snip galoperede og han var særdeles tilfreds med hestens præstation efter fejlen. En præstation, som uden fejl ville have betydet en mere fremskudt placering, vurderede træneren.

Generalforsamlingen blev afholdt på "Ballroom'n Trotters", hvor kokken virkelig kræsede om de fremmødte. Stedet kan varmt anbefales. Generalforsamlingen forløb stille og roligt med genvalg til hele bestyrelsen. Referat fremsendes på mail til samtlige anpartshavere. 

 

April 2017 / Susanne Hvidtfeldt

 

Snip til start d. 28. april på Lunden

Fredag d. 28. april afholder Team Sorte Slyngel sin ordinære genralforsamling på Charlottenlund Travbane. Det er arrangeret så prakstisk, at vores Snip samtidig starter i dagens 4. løb. Et løb over 1600 m autostart, hvor Snip og Anders F starter fra spor 8, hvilket vil sige andet spor i anden række. Løbet afvikles kl ca 16:40.  Der er som sædvanligt gode heste imod i denne klasse. Snip er ikke nævnt i baneprogrammet tipsoplæg, ligesom han heller ikke er med i banens V4 og V5-forslag.

Generalforsamlingen indledes med spisning kl 15:45 på "Ballroom'n Trotters", som har lovet at forkæle os med lidt lækkert aftensmad. Selve generalforsamlingen starter efter 8. løb, da Anders har hest til start i både 4. og 8. løb. 11 anparter ud af15 har meldt deres ankomst til mødet, hvilket må siges at være meget tilfredsstillende.

Vel mødt til socialt samvær og generalforsamling!

 

April 2017 / Susanne Hvidtfeldt

Ingen succes i Sofus Sørensen's Mindeløb.

På en i øvrigt fantastisk løbsdag på Lunden d. 9. april blev det ikke til de brede smil hos de anpartshavere i Team Sorteslyngel, som havde valgt at bruge denne søndag eftermiddag på væddeløb. I løbet om den tidligere championtræner Sofus Sørensen's Mindeløb skulle Snip forsøge at give 20 meters forspring til fine heste. Fra start valgte alle kuske at holde sig i inderbanen, hvor luringen Vivaldi UR fik lov at bestemme i spids. Det var først med en omgang igen, at der kom angreb bagfra. Det var dog som om Snip i dette løbsmoment havde svært ved at slutte op, og selvom der blev mere damp på kedlen, da Anders trak vattet på hesten i sidste sving, stod det hurtigt klart, at vores hest ikke ville få med afgørelsen at gøre. Dette blev yderligere understreget, da Snip fejlede midt i opløbet som en slået hest.

 

April 2017 / Susanne Hvidtfeldt

 

 

 

 

 

Snip i mindeløb

Søndag d. 9. april byder Lunden igen på en buket af spændende travløb. I dagens 5. løb køres om Sofus Sørensens Mindeløb, og her er vores Snip på startlisten. Løbet er udskrevet over 2.000 m voltestart og Snip starter med 20 m tillæg med Anders F i vognen. Der er andre gode heste med i løbet, men med sidste løb in mente har vi da helt sikkert lov til at føle en vis optimisme. Snip har op til løbet gået et overordentligt godt arbejde, som yderligere har skærpet forhåbningerne. I Lundens baneprogram har Dennis Stensbæk også noteret den sidste præstation på Jægersro og Snip får følgende kommentarer med:  

"Snip er begyndt at "skyde" sig ind på formen og skal være en af de næste".

På Team Fachman's hjemmeside udtaler Anders F.:

"Snip bliver bedre og bedre og viser for alvor sit værd. Han gik rigtig godt i sin seneste start, hvor han satte rekord 12,3ak på Jægersro. Flasker det sig for ham, er han også med fremme her".

Vi håber mange anpartshavere vil komme for at heppe på Snip denne søndag, hvor Lunden fejrer sin 126 års fødselsdag og hvor der bl.a. i spillehallen uddeles gratis muffins til de første 1.250 tilskuere. Dagens fødselsdagsprogram er tidligere på ugen fremsendt på mail til anpartshaverne. Vel mødt!

April 2017 / Susanne Hvidtfeldt

 

 

 

 

Fartfyldt indsats af Snip

Onsdag d. 22. marts var årets første rigtige forårsdag. Baneunderlaget på Jägersro var i fineste stand og der var derfor lagt op til fartfest i dagens tredje løb, som gik over sprinterdistancen. Fra start var Snip godt med fra det gode spor 3. Anders fik ham perfekt placeret i andet par udvendig "af to omgange". Første 500 m efter 10,7 med favoritten Stronghold i front. Kilometeren efter 11,3 - og Snip var stadig godt med og på biddet. Ned gennem opløbet fik Anders rigtig skub under hovene på Snip, som hurtigt nærmede sig de to førende. Indvendig dukkede en konkurrent dog op i god fart og Snip kunne derfor skære målstregen som fjerde. Nu var vi spændte på tiden. Vinderen, Stronghold, løb 12,0 og Snip var kun et par længder efter.

Snip's tid blev ny rekord 12,3 svarende til en rekordsænkning på ikke mindre end 1,5 sekund. Forrygende præstation.

Med til historien skal også, at Anders F kørte et helt igennem superbt løb med vores hest, som på dagen blev fremvist i fineste forfatning. Snip's indsats blev belønnet med 5.300 svenske kroner. Vi glæder os til fortsættelsen.

 

Marts 2017 / Susanne Hvidtfeldt

 

Snip til lunch

Næste start for vores sorte perle kommer til at foregå i den svenske. Onsdag d. 22. marts stiller Snip nemlig til start i forbindelse med Jægersro's lunchtrav. Snip skal ud i dagens 3. løb over 1.640 m auto. Han har denne gang fået et rigtig godt startspor 3 med Anders F. i sulkyen. Løbet afvikles ifølge planerne kl 13:00. Der er præmie til de 8 først placerede. Trods såvel sejr som andenplads indenfor de sidste 5 starter er Snip ikke levnet de store chancer i banens programtips. Snip har en særdeles kapabel rejsekammerat med i transporten, nemlig en af forgrundsfigurerne i sidste års Derby, Apamand. Vi håber på succes for begge.

 

Marts 2017 / Susanne Hvidtfeldt

Penge og point på kontoen.

Søndag eftermiddag d. 5. marts (og ikke som tidligere skrevet d. 8. marts - beklager) havde Snip fået et godt tilbud i mere human konkurrence end de foregående to starter. Fra start var Snip lidt ukoncentreret, hvilket resulterede i en kort galop, som betød lidt ekstra tillæg. I trav igen fløj Snip nu lavt frem mod feltet og Anders valgte resolut at køre frem i spids. Kilometeren efter behagelige 19,1. Ind i opløbssvinget kom Ronnie O'Sullivan frem udvendigt for Snip og disse to tog en match frem mod målstregen. Da Andres trak vattet på Snip med 200 m igen faldt vores hest en smule ud af kadencen, hvilket betød, at Anders måtte holde igen på Snip for at undgå den ødelæggende galop. Det lykkedes og Snip kom i mål som en sikker nr. 2. i tiden 17,1. Der var kr. 3.000 i præmie og dejlige 140 point til regnskabet.

 Marts 2017 / Susanne Hvidtfeldt

 

Snip mod gode chancer på Lunden 8. marts.

Efter et par løb mod meget skrappe konkurrenter og fra svære startspor har Snip denne gang fået et noget bedre tilbud. Spor 6 i dagens 8. løb over 2.020 meter voltestart med kun en enkelt konkurrent fra samme volte giver håb om en god chance. Løbet er programsat til 15:25, og vi håber, at der som sidst vil være mange anpartshavere på plads. 

Snip er tippet som anden i baneprogrammet og får følgende kommentarer med på vejen: 

6 Snip har haft det svært de sidste par sæ­soner, men finder han tilbage til forrige års form så kan han også vinde her.  

Vi vender tilbage senere på ugen med yderligere information, herunder kommentar til løbet fra træner og kusk, Andres F Jensen.

 

Marts 2017 / Susanne Hvidtfeldt 

Fuld fart på Lunden

Spor 10 på sprint er aldrig nemt og det blev det heller ikke for Snip på Lunden i 6. løb søndag d. 19. februar. Der var nemlig fuld fart på forestillingen fra start til mål og vi må vel reelt indrømme, at Snip aldrig var med i afgørelsen. Med 13-fart de første 500 m og kilometeren efter 14 troede man på trætte heste de sidste meter ind mod mål. Men det blev modsat. Farten blev skruet yderligere op og vinderen skar målstregen i for klassen og årstiden imponerende 12,9. Snip i det slagne felt i sin næstbedste notering nogensinde, nemlig 14,1, hvorfor det - trods det manglende løbsheld - er vanskelligt at være utilfreds med præstationen. 

Det var umådelig glædeligt at se rigtig mange anpartshavere på plads på Lunden denne råkolde søndag eftermiddag, hvor flere af vores medlemmer havde gjort brug af Travbanens tilbud om hesteejerfrokost i Pitstop 2. Et flot initiativ fra banens side. Der var generel enighed blandt de fremmødte om, at opgaven for Snip var umulig og at han trods den tilbagetrukne placering havde gjort det optimale.

Vi ser frem ad mod næste opgave, hvor han forhåbentlig får en bedre udgangsposition end de seneste par gange.

 

Februar 2017/ Susanne Hvidtfeldt

 

Snip til start i sprinterløb.

Søndag d. 20. februar starter Snip på Charlottenlund Travbane i dagens 6. løb. Løbet er udskrevet for heste med en indtjening under 280.000 og går over 1.600 m med autostart. Løbet afvikles efter planen kl. ca. 14:45. Anders F sidder denne gang igen i sulkyen. Snip har for andet løb i træk trukket højeste startnummer, nemlig nr. 10. Dette gør ikke opgaven lettere og da modstanderne også denne gang er ret kapable må vi som udgangspunkt ligge lidt lavt med chancevurderingen. Det bliver dog utroligt spændende at se, om den seneste behandling af Snip har haft samme positive effekt som behandlingen før løbet i slutningen af december. Vi krydser fingre for Snip og Anders, som denne eftermiddag bringer flere af staldens gode heste til start. Vel mødt!

Link til baneprogrammet:

http://www.danskhv.dk/media/2459652/Lunden-prg-19-februar.pdf

Februar 2017 / Susanne Hvidtfeldt

 

Ærgerlig galop kostede placering

Efter en fornem præstation i sidste løb, som blandt andet resulterede i nomineringen som december måneds hest hos Team Fachmann, var forventnigerne til Snip og René Kjær høje før løbet på Lunden d. 21. januar.

Trods et svært spor 11 fik kusken placeret Snip i en fordelagtig position som tredje hest i andet spor tidligt i løbet. Det var dog tydeligt, at Snip ikke var helt så veltravende denne dag, som i forrige start. Da hesten foran Snip angreb på sidste langside, blev vores hest trukket med ud til angreb, hvilket dog resulterede i en ødelæggende galop, hvor Snip var svær at sætte i trav igen. Dette resulterede i en diskvalifikation for galop. Kusken var helt tilfreds med hestens indstilling og styrke, men var lidt bekymret for bevægelsen. Det er derfor aftalt, at hesten gennemgås af dyrlægen i løbet af de nærmeste dage.

Vi ser fremad mod næste opgave

Januar 2017/ Susanne Hvidtfeldt

 

Snip til start i Liga løb.

Med en meget fornem præstation i bagagen stiller Snip nu igen til start. Denne gang lørdag d. 21. januar, hvor Charlottenlund Travbane kalder til Saturday Night Racing med start kl 18:45. Snip skal ud i dagens 8. løb, som er Ekstrabladets Liga 3 for heste med en præmiesum på 100-200.000. Med sine 187.000 i præmiesum er vores hest perfekt inde i løbet. Løbet skal efter tidsplanen afvikles ca. 21:20. Der er genvalg til kusken, René Kjær, som denne gang skal forsøge at bugsere Snip frem til en fremskudt placering fra et tungt spor 11. Det er ikke bare sporet, som Snip skal kæmpe med. Konkurrenterne er denne gang af en nogen bedre kvalitet end ved løbet d. 30. december.

Vi er dog fulde af optimisme. Snip har trænet godt siden sidste start. Han viste tillige, at den gamle kriger er tilbage. Så vi føler os på ingen måde slået på forhånd.

Forhåbentlig vil mange anpartshavere finde vej til Lunden denne lørdag aften, hvor der afvikles 11 løb med adskillige gode heste i felterne. Vel mødt

Januar 2017/ Susanne Hvidtfeldt    

Velkommen til sæson 2017